Staples Sverige och Staples USA gör ytterligare två inköp av e-handelsplattformar

In Adobe Marketo, E-handel, Intershop, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Staples har en ytterst decentraliserad syn på e-handelsplattformar, visar det sig. Varumärket har olika ägare i olika världsdelar och det har lett till olika satsningar. För hur många aktörer är det inte som byggt olika B2B Commerce och B2C Commerce för Staples? Idag dyker ännu en aktör upp och säger de är e-handelspartnern nummer ett till den globala kontorsutrustningsjätten.

Bloomreach, som äger t ex Hippo CMS och använt stora delar av sitt riskkapital från de senaste åren för att bygga eget inom CDP och martech, ska vara ny e-handelspartner B2B och B2C för Staples i USA.

Samtidigt får MKSE.com information från svenska Staples e-handelsansvarige och Field Marketing Manager Nordic & Head of Digital, Staples-Solutions [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]

Vi har mer på samma ämne:  IKEA utökar Salesforce DMP och CRM med Marketing, Service Cloud, Einstein AI samt Lightning

att de håller vi på med att byta ut sin publika plattform till en ny Intershop i kombination med Solr8 sökmotor och ett Depict AI-stöd. Den kommer lanseras lite längre fram under 2021.

Den nya e-handelsplattformen för Staples i USA B2B och B2C ska kommit till då Staples behövde agera snabbt för att inte bli omsprungna av Amazon. Företaget hade ökat antalet lagerhållningsenheter (SKU) på sina webbplatser till 2 miljoner – en tiofaldig ökning – och behövde sätta en ny kurs för att bli en enad affärsverksamhet och en enda butik för sina kunder inom små, medelstora och stora företag. Tanken var samtidigt att lämna enkla kategorier för bli den breda partern som säljer alla produkter som företag behöver – allt från kopieringspapper och toner till elverktyg och medicinska tillbehör.

” – Det största utmaningen var att vår verksamhet hade utvecklats så att vi hade alla dessa olika webbplatser med olika versioner av system. Som produktchefer kämpade vi ständigt, försökte uppdatera saker och öka prestanda och vi hindrades ständigt av de äldre systemen.”

Säger Doug Gribbel, Senior Manager för Global eCommerce Search. Staples Kanada berättade så sent som i julas att de satsat på en Shopify Plus kombinerad tillsammans med Contentful headless CMS. Staples Sverige idag har Adobe Marketo marketing automation-stöd och ligger på en custom e-handelslösning.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Snabbväxande tredjepartsutvecklare på Sitecore med ex-ledning från bolaget tar marknadsandelar