apple, avanza, CMO goes TECH, Debenhams, google, PWA, TripAdvisor PWA, Android, CXM, E-handel, iPhone, Nyheter

Svenska banker testar PWA-teknik på kund i det dolda

In PWA, Android, CXM, E-handel, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Utrullningen av prestandaoptimerade PWA e-handlare och applikationer världen över tickar på. De senaste 12 månderna har initativtagarna bakom standarden främst fokuserat på att tillgängliggöra PWA för desktop så att även Mac- och PC projekt kan få offline-läge, exakt geopositionering, utökat hårdvarustöd och de andra fördelarna med tekniken.

Ett bakslag är däremot att Apple, trots att de säger sig vara positiva till PWA, under 2019 fortsatt vara mer restiktiva gällande iPhone. De vill inte öppna upp alla delar i sin “sandbox” med hårdvarustöd i acceleration, service workers och annat på samma sätt som Android. Att Apple är en bromskloss för prestandaoptimeringen är något som sökupplevellsefokuserade Google gärna återkommande påpekar offentligt. Det ligger även i Apples intresse att alla native-appar stannar i Appstore, där de får procent och miljardintäkter på betalapparna.

Även Google i Sverige fortsätter förespråka paketeringen och tekniken lokalt. De hade under veckan ett större informationsmöte för svenska, mer digitala marknadsförare (CMO Goes Tech) som vill lära sig mer om prestandatekniken. Några exempel som togs upp var McDonalds kommande stöd, Debenhams omfattande stöd (varuhuskunderna visade sig vilja kunna shoppa på morgontåget till jobbet), TripAdvisor och

Vi har mer på samma ämne:  Interaktiva mail senaste innovationen från Salesforce Marketing Cloud, Google erbjuder stödet


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.