Svenska e-handelsplattformar går fram som ångvältar i Norge

In E-handel, litium, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Onekligen en omättad och mindre konkurrensutsatt marknad. Nästan samtliga av de svenska, SaaS-baserade e-handelskonsulter och plattformsföretag som berättat om Norge-satsningar senaste året nämner nykundsförsäljning i väst, fördelaktiga prislägen och en mer öppen marknad som anledningar på sistone till fina siffror inom total omsättning samt lönsamhet.

Hur e-handelsplattformsmarknaden lokalt såg ut innan är okänt. Vi har hört om t ex Trollweb och äldre Magento-installationer under åren. Dessutom har Salesforce och Episerver Commerce haft viss norsk representation. Uppenbarligen inte någon större utmaning för de svenska headless- och SaaS-utmanarna 2020 och 2021.

” – Det er positivt at vi får mer konkurranse på det norske markedet. Frem til nå har et lite antall byråer og tech-selskaper dominert i Norge .. Flere selskaper har prøvd seg på det norske markedet tidligere, men nå ser det endelig ut til at det skjer noe. Potensialet er utvilsomt stort.”

Säger MKSE.com Norgeexpert Ole Martin N. Evensmo om framgångarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Solelgrossisten väljer Litium

Avensia med egna storefront’en och ramverket Storefront Nitro har idag fått uppdraget att bygga en ny e-handelssite på Optimizely/Episerver Commerce för norska detaljhandlaren Stormberg. Strax innan berättade Jetshops VD Fredrik Hedblom om en typ av rekordförsäljningskvartal tack vare de norska nya uppdragen från senaste tiden. Kunderna in inkluderadeDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E-handelsrådgivaren växer, tar toppchef från krympande Columbus


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon