Svenska Regily hoppas att deras teknik inte kopieras i ett javascriptramverk eller ett GUI

In Adobe AEM, Adobe Marketo, AI, ChatGPT, Machine Learning, API, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, Hubspot, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Finns det fortfarande plats för lokala tjänsteutvecklare av simpla webbplatskomponenter, eller är det något som på bara dagar riskerar bli kopierat och ”commoditized” i ett av alla öppna javascriptramverk? Inom kort kanske utrullat som en del av Hubspot och Salesforces GUI för landningssida-generatorer?

Svenska företaget Regily hoppas att så inte är fallet. De har tagit fram en egen tjänst gällande registreringsformulär. Och trots vissa dataindrivande egenskaper i verktyget har de annars fokus just på UX-delen. Där jobbar de med flerstegsifyllnad och mjuka animeringar. Tänk den typ av ”gamification” som vi blivit rätt vana vid inom Silicon Valley-utvecklade registreringsformulär i Android/iOS nativeappar. En uppgift i taget, på varsin skärm, med tillhörande tooltips med personligt tilltal och fyndigt bekräftande notifikationer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce prissättning och kultur ifrågasätts av experter

En annan variant av mer avancerad formulär-förbättring är den som Marketo visade upp 2015 och som förfinades i Linkedin Autofill, presenterad förra året. Även Adobe har laborerat inom samma område med sina Adobe ID och tillhörande tredjepartsdatakällor (även om just Adobes variant har lite arbete kvar, ”utvälja” och hej vilt blandat engelska/svenska?). Numera en GDPR-mardröm i samtliga tre fall där data kastas hej vilt fram och tillbaka baserat på öppna cookies och köpta, anonymiserade användardata.

Kristoffer Cassel står bakom bolaget och de fick just in Nordnets produktchef Tuva Palm, Unibets tidigare chefsjurist Maria McDonald och Patrik Illerstig, tidigare vd för e-handelskoncernen Qliros betallösning i styrelsen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Luna Diabetes köper in Webflow, Twilio Segment CDP och Hubspot av Stormfors

Andra svenska bolag som siktat in sig på lokala tjänstenischer gällande komponenter på sajter och appar (widgets) är:

  • Kundo kundtjänst/forum widget (omsätter 10 Mkr efter sju år som bolag, utmanar Uservoice m fl)
  • Getanewsletter nyhetsbrevs widget (omsätter 7 Mkr efter sju år som bolag, utmanar Mailchimp m fl)

Så det gäller att bli globala med sin teknik, det finns ingen extrem utväxling som svensk widget-utvecklare.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.