Swappie ökar i Sverige, professionaliserar cirkuläritet och refurbishing

In E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I en värld där miljömedvetenhet inte är ett val utan ett absolut måste för alla aktörer har cirkulär ekonomi och olika typer av begagnatsatsningar blivit en stor del av e-handelsaktörernas tjänsteerbjudanden. Refurbishing har tidigare varit en lite tristare paketering hos elvaruhuskedjorna med halvtrasiga, trasiga papperskartonger med hårdvara av okänd kvalitet inuti.

Det vill finska Swappies tjänstepaketering och tjänst råda bot på. De står för en annan typ av refurbishing med en mycket mer välpolerad approach. De har råd att paketera på ett genomtänkt sätt, för ett halvår sedan tog bolaget in hela 108 miljoner Euro i ny finansiering.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Den uppdaterade e-handelssajten leder i några korta steg användare vidare efter att gått på föredragen mobilmodell. En telefon väljs ut på några enkla premisser, minnesstorlek, kosmetiskt skick, batteriskick (två val), färgval och inbytesmöjlighet. I sortimentet finns nästan alltid samtliga välmöjligheter. Den nya tjänsten erbjuder viss upsell via skärmskyddstillägg samt accessoarer inom Swappies egna produktförsärking (som är gratis en månad och inkluderar en ersättningstelefon vid olycka) och olika tillbehör per mobilmodell.

Klarna används som kassalösning och produkterna levereras med bl a Bring och DHL.

Produkten levereras på 1-2 dagar, produkten kommer i en Apple-snarlik paketering där underdelen av paketet i slow-motion ”glider ut”. För att ge precis samma känsla som en ny telefon gör, men kanske denna gång med lite bättre samvete och till en lägre prislapp också. Till den egna Swappieförpackningen ingår även en (se bild ovan) liten instruktion och ett välkomnande. Telefonen är fulladdad, återställd, rengjord och motsvarar beskrivningen vid inköp sett till produktval och allt annat.