Swedbank Fastighetsbyrån fortsätter slå ihop webbar, ny partner

In Microsoft .NET, Nyheter, Optimizely/Episerver, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Swedbank Fastighetsbyrån har kopplat loss sin källkod och begett sig till en ny partner igen. Nu är det drifts- och IT-partnern Decerno som tar över det mesta inom det omfattande mäklar-, webb- och Episerverprojektet.

De berättar att de övertog utveckling och källkoden från Creuna och lanserade de nuvarande webbarna under nya domänen fastighetsbyran.com förra året. Det i en sammanslagning av fastighetsbyran.se samt utland.fastighetsbyran.se. En av målsättningarna med nya ”.com” webben var att förbättra SEO och Google rankingen i konkurrens med alla andra svenska mäklarfirmor. Lösningarna presenterades nu i januari 2020 för alla Swedbank Fastighetsbyråns anställda.

“ – Projektet har genomförts med kort deadline och med ett bra samarbete inom Decerno och tillsammans med kunden Fastighetsbyrån samt Creuna som varit ansvariga för SEO-arbetet.”

Sade projektledare Jenny Sillén i en kommentar vid lansering. Tidigare har Fastighetsbyrån jobbat med bl a Nansen, Making Waves och Fastighetsbyrån jobbar även med Motillo i Karlstad kring sin webb och e-handel. Fastighetsbyrån är ett helägt dotterbolag till Swedbank med runt 1 800 anställda och 270 egna kontor.