Swedol, TOOLS och Grolls väljer Impact Commerce i ny B2B-storaffär, förtroende efter molnmigrering

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storyblok, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rikstäckande grossisten Alligo har anlitat Impact Commerce som ny strategisk partner. Målet är att göra om företagets onlineaffär och fördubbla omsättningen online redan inom två år. Alligo står bakom varumärkena Swedol, TOOLS och Grolls, och kallar sig en av Nordens ledande aktörer inom arbetskläder, personligt skydd, verktyg och förnödenheter. Tidigare kommer koncernen ifrån en digital närvaro på WordPress CMS samt på Swedol.se en Adobe Commerce / Adobe Magento 2, Algolia och Storyblok e-handel (framtagen av svenska Lybe så sent som 2020).

0 mån
sedan uppdaterades gamla e-handeln
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Ambitionen nu är att stärka sin närvaro online. Målet är att fördubbla den digitala omsättningen inom de närmaste två åren. Kvaliteten och stabiliteten i e-handelslösningen ska förbättras. En initial molnmigrering har skett där stabilitetsproblem i samband med migrering av plattformen ska ha lösts. Nu vill även kunden i högre grad tillgodose de olika behoven och förväntningarna en bred och varierad kundkrets har.

”– Vi var på jakt efter en långsiktig digital strategisk partner som kunde bistå oss när vi lyfter vår onlineverksamhet till nästa nivå och påskyndar marknadslanseringen av digitala projekt. IMPACT Commerce har kompetensen att ge en 360-gradersvy över verksamheten genom att kombinera teknisk expertis, stark digital affärskunskap och ett omnikanalperspektiv – en kombination som jag tror kan bidra till transformeringen av Alligos närvaro online .. Migrationsprojektet visade verkligen IMPACT Commerces förmåga att leverera högkvalitativa lösningar inom snäva tidsramar. Vi betraktade detta som ett slags test, och IMPACT Commerce klarade det med fenomenal kvalitet. Och just därför bestämde vi oss för att fortsätta samarbetet med två nya projekt – och vi har ännu fler i pipeline för framtiden.”

Säger Gustaf Johansson, CIO på Alligo.

” – Med Alligos varierande kundsegment blir det avgörande att leverera skräddarsydda upplevelser för varje segment för att säkerställa att webbplatsen uppfyller de olika behoven – oavsett om det handlar om mindre kunder som letar efter en mer konsumentliknande e-handelsupplevelse, eller om större företag som exempelvis är i behov av ett komplett inköpssystem.”

Säger Andreas Olldén, ny Managing Director för IMPACT Commerce i Sverige med en bakgrund i Columbus. Swedol var förvisso redan på Improove tiden en kund till samma e-handelsleverantör som idag går ut med nyheten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kappahl handlar upp ny partner inom digitalisering och kundupplevelse