Telia martech-orkestrerar upp befintliga kunder med combo-abonnemang, för fler avslut

In CDP, DMP, CXM, E-handel, Marketing Automation, Martech, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Telia har mer i detalj gått igenom de senaste, CDP-styrda kundresorna och automatiserade bearbetning bolaget styrt upp under senare tid. För ett mer personligt tilltal, relevant försäljning, upsell och i längden fler avslut.

Efter besök på en mobilsida och ett abonnemang på Telia.se har t ex idag ett SMS/email med uppföljande information direkt till kund aktiverats. Denna ska kunna gå att personalisera med andra abonnemang och kombinerade abonnemangsuppdateringserbjudanden. Därefter har även personaliserade annonser i sociala medier som Facebook slagits på. Med samma telefon som besöktes dagarna innan. Vid ett eventuellt återbesök på Telia.se och avslut på mobil och abonnemang aktiveras numera även upsell med relevanta tilläggstjänster i Telias app och på Telia.se.

CDP’t (från Salesforce) ska [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]hjälpa Telia att agera på mycket av detta i realtid, vilket bolaget uppskattar stort.

Framöver berättar Telias martechansvarige Lena Lindgren att bolaget och Telias martechteam kommer att utveckla egna mer sofistikerade machine learning modeller, bättre analys och mer Next-Best-Action orkestrering.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  59 procent återvänder till Adobe eller Salesforce produktsviterna i pandemin, enligt Gartner