Flying Tiger Copenhagen först ut i Skandinavien med Apple App Clips omgående e-handel

In Android, Check out/Kassasystem, E-handel, iPad, iPhone, Nyheter, Omnikanal, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kedjan Flying Tiger Copenhagen har teamat ihop med brittiska Muji MishiPay e-handelsstöd för att lansera, vad som troligtvis är bland de första skarpa App Clips installationerna i Skandinavien. Detta var något som uppmärksammades i utvecklarkretsar runt årsskiftet 2019/2020 när beta-stödet kom ut och nu verkar börja få kommersiellt fäste. Pådrivet av flera trender efter pandemin. MKSE.com:s Martin Edenström pratade även om några svenska App Clips-case i årsspaningen inför digitala trender 2021 i julas.

App Clips kom i en användarversion i septemberutrullningen av senaste iOS. Den nya tekniken är en reaktion då färre väljer ladda hem appar och specifikt e-handelsappar från de varumärken man skulle vilja shoppa ifrån. Hemskärmarna på iPhone är helt enkelt “bloatade” och något nytt måste till för att öppna upp olika typer av iPhone native shopping-stöd. Med de små portioneringar en frigjord, native-app “clip” som nya App Clips erbjuder så slipper användare kunna namnet, söka upp och i datatrafik tids- och kostsamt ladda hem en hel app för att ta del av ett ehandelserbjudande.

Betalstöd kommer med via Apple Pay samt App Clips klarar av att lista upp produktlistor och produktsidor för t ex de topprodukter en kedja erbjuder. Därefter kan ett köp helt slutföras direkt från olåst startskärm via Apple Pay, vilket glädjer Apple. Själva aktiveringen av App Clips kan ske via t ex en QR-kod (eller Apples egna App Clip Code – se nedan, även om just denna kod går till ett företag som erbjuder olika typer av streckkodsläsare) som läses av av iPhones kamera. Eller så kan enheten hållas nära en annan typ av läsare (NFC).

App Clips bygger på att en 12-15MB frigjord del av nativeappen portioneras ut, som inte kräver att användaren laddar hem hela stora, kanske på 200-2000MB, ehandelsappen. App Clips är något Apple gärna ser fler tar del av för att råda bot på användarupplevelsen runt appar generellt samt för att då få fler att använda Apple Pay och sluta in dem i egna ekosystemet. Och kanske i långa loppet byta upp sig till de de modernare hårdvaruenheterna med Apple Pay-stödet inbyggt. Tidigare har t ex G-Star RAW jeans lanserat test samt vissa elscooter-uthyrare och fast food-kedjor. Deras QR-kod för ett test hittar ni här:

Kunder i

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.