Unik AI satsning i nya Coop Cooper appen, bygger ut Adobe CDP

In Nyheter, AI, Machine Learning, Botar, Chatbots, Community, Facebook Pages, CXM, DMP, Data Management Platform, Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under CXM Space Stockholm, Adobes nya format för möte med kund och partners (samt lokala nyfikna konkurrenter under privat e-post) var dagens första huvudtalare Amer Mohammed, känd från sitt datadrivna arbete inom Stena Line. Numera CDO, och AI-fanatiker, på ett Coop som måste tänka till i förhållande till ICAs mångmiljardinvestering i Ocado och det egna, ”kooperativa” tidigare arbetssättet.

Det visade sig att mycket av Amers AI- och digitalfokus de första månaderna kanaliserats ned i arbetet med att förbättra egna Coop chatbot Coop Cooper. Ett projekt som inleddes med Coops tidiga satsning på voice som kundvårdsstöd, men som därefter i budget och fokus akterseglats av storrkonkurrenten och ICAx utrullning av egna Monica/Elis assistenter/chattbotar.

Coop har för att modernisera, och göra chatboten mer lik förebilden Google Duplex, tagit in ett AI gäng i Wien med en teknik kallad Gordon.ai. Som lovat (!) ta fram en teknik för att mappa ingredienser som kan orsaka allergier eller vara mindre nyttiga för kroppen (eller bara ogillas av användaren) för att löpande skapa helt unika recept i samband med Coop shoppingen. Enligt Amer ska detta vara en kunskap och en koppling som tidigare varit väldigt svårt att få till.

Vi har mer på samma ämne:  Coop flyttar ut inloggade delar av webbplatsen till extern leverantör

Givetvis ska den kommande Coop Duplex chattekniken ta hänsyn tillVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.