Vaimo tar in headless-alterantiv, inte längre Magento ”pure player”. Tittar på förvärv

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, Commercetools, Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av vårt lands största kvarvarande ”pure players” inom en teknologi och plattform är troligtvis Magento-veteranen Vaimo. Det har historiskt inte funnits någon större anledning att tekniskt bredda sig för bolaget. Flertalet etableringar i olika världsdelar med tillhörande större internationella kunder (400 totalt) samt flera fina utmärkelser från Adobe har hjälpt bolaget växa till ett halvt tusen anställda med ett och samma erbjudande. Det första större steget för bolaget togs först efter Adobes förvärv av Magento 2018. Då adderades Adobe AEM CMS etc. till Vaimos erbjudande.

Men den, fortfarande främst e-handelsfokuserade, svenska konsulten har under hösten 2021 valt att ta in fler plattformar. Det berättar bolagets VD David Holender för MKSE.com under ett öppet samtal. Numera finns även två större och genomtänkta satsningar på egna headlessalternativ hos Vaimo.

Vi har mer på samma ämne:  Nets ser över egen digital arkitektur med Contentful headless

Efter att ha genomlyst nästan samtliga lokala samt globala alternativ ska e-handelsaktören i höst valt att fokusera på [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Contentful headless CMS samt Commercetools composable commerce. För övrigt precis samma val som andra svenska aktörer gjort senaste året. Som tidigare Optimizely Commerce-pure player’n Avensia t ex. De tog ut Commercetools för kunder med headless-behov i maj förra året. Även partners som Valtech och Consid har valt att titta på just dessa plattformar 2020/2021 som ett alternativ till klassiska, monolitiska och föredragna plattformar.

VD David Holender påpekar för MKSE.com att bolaget med den nya storsatsningen:

”I ett strategiskt val väljer att gå från sin klassiska “pure player” approach till att bli en multiplatform aktör.”

När Vaimo väljer göra en motsvarande satsning ska det vara med muskler och omfattning globalt. Det ska inte bara handla om att tillsätta en ansvarig och ”se vad som hänt efter ett år”. Dessutom berättar David att Vaimo just nu även aktivt tittar på förvärv av olika typer av bolag med inriktning av just headless-teknologi. Detta ska det klargöras mer om under senhösten.

”Vi är glada över att börja samarbeta med commercetools. Deras innovativa headlessplattform kommer förändra ehandeln som vi känner den. Partnerskapet gör det möjligt för oss att möta kraven från dagens e-handel – där vi stödjer varumärken och handlare att växa en digital närvaro och tänja på gränserna för upplevelsedriven handel.”

Vaimo kunde för övrigt berätta om ett Shopify Plus uppdrag tidigare i år, så helt pure player har de inte varit den senaste tiden.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Stor WordPress-förespråkande kommun överger open source för RPA-överflyttad Sitevision