Valtech köper upp Kin + Carta för 3,3 mdr

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Valtech köper upp Kin + Carta i en affär värd omkring 3,26 mdr SEK. Affären finansieras av en kombination av eget kapital och externa lån och innebär att Kin + Carta avnoteras från Londonbörsen. Det kallas en strategisk investering som ska befästa Valtechs position inom affärstransformation med digitalt fokus. Hittills har Valtechs tillväxtstrategi fokuserat på organisk tillväxt men senaste 5-7 åren även i kombination med förvärv av specialistföretag som anses ha kompletterande styrkor. I Sverige tog man t ex över House of Radon. I Valtechs ägo har Valtech Creative AB ökat omsättning och lönsamhet med omkring 20 procent i tillväxt.

0,26
mdr värderas det tidigare noterade bolaget till, en premie på omkring 43 procent
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Bolaget är nära sin börskurstopp det senaste året och har gått upp med nästan 100 procent sedan i somras. Valtech betalar en premie på omkring 43 procent.

” – Valtechs vision har alltid varit att bli världens mest inflytelserika företag inom upplevelseinnovation, Det här förvärvet är ett viktigt steg i det arbetet. Genom att ta in Kin + Cartas omfattande expertis och kundlista, går vi in i en ny och spännande era där vi ska hjälpa varumärken att sätta nya standarder med intelligenta och personliga upplevelser, drivna av data och AI, som berör liv, driver tillväxt och förändrar hur människor upplever världen.”

säger Olivier Padiou, CEO på Valtech.

” – Som två målstyrda företag kändes det naturligt för Valtech och Kin + Carta att slå sig samman. Vi passar bra ihop kulturellt, våra tjänster kompletterar varandra väl och vi har en gemensam vision för vår bransch, vilket sammantaget gör oss mycket starkare tillsammans. Våra kunder och teknikpartners kommer att se de omedelbara fördelarna med ett bättre och bredare utbud av tjänster. Våra medarbetare kommer att dra nytta av nya karriärmöjligheter.”

Säger Kelly Manthey, CEO på Kin + Carta. Kelly Manthey, Kelly kommer nu att bli CEO för Valtech Americas och Chris Kutsor, Kin + Cartas CFO, kommer att ta rollen som Valtech Americas CFO.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova tar in strategichef med bakgrund i Telia, Valtech och Noa Ignite