Västerås stad öppnar nytt intranät för 11 000 medarbetare

In Intranät, Java, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nu öppnar Västerås stads nya intranät. Ett arbete som pågått sedan sommaren och som tillkännagavs under hösten. Nya Insidan är en Sitevision och Microsoft Office 365 produktion för stadens 11 000 medarbetare. Även externwebben vasteras.se ligger på samma CMS. En framgångsfaktor ska ha varit alla möten, diskussioner och samarbeten mellan olika funktioner och förvaltningar som går att genomföra via intranätet.

”– Våra 11 000 medarbetare har väldigt olika arbetsdagar, och därför också olika behov. För att vårt nya intranät ska kunna fylla sin funktion behöver jag som medarbetare känna att det är lätt att hitta det jag söker, samtidigt som det jag ser riktar sig till mig personligen och är användbart i min vardag.”

Säger Elin Lindkvist, projektledare för innehållet på det nya intranätet. Hon fortsätter:

”– Vi har bland annat haft ett stående möte varje vecka där alla de som jobbar med intranätet har kunnat logga in via Teams för att ställa frågor, bolla idéer eller tänka tillsammans kring både allmänna och mer specifika frågor. Intranätspassen har varit en viktig del i utvecklingen, både för det gemensamma arbetet och för våra redaktörer personligen. Min förhoppning är att vårt nya intranät blir en naturlig plats för våra medarbetare att hitta det de letar efter – oavsett om det är ett svar på en fråga, en länk till ett system eller viktig information från chefen.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mälarenergi släpper ny employee experience för 800 medarbetare