Vietnamesisk EPiServer bakom DN.se

In Offshore development, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

DN.se tillhör de större EPiServeranvändare som idag förlitar sig på en offshoreleverans av hela sin upprättning. Det genom det relativt okända bolaget Niteco Vietnam Company Limited.

Skillnaden med tidigare EPiServer offshoreinitiativ är att det är en större beställare som vågar lägga sin svenska webb hos en asiatisk, ”riktig” offshore leverantör. Det har krävt sina år av försök, men det kan vara en trend som äntligen är här för att stanna 2014 eftersom allt fler EPiServer-leverantörer väljer att starta låglönekontor eller skapa samarbeten med låglöneaktörer.

Vi har mer på samma ämne:  ASSA Abloy blir mer upplevelse-, IoT och mobilt fokuserade, handlar upp Adobe Magento Commerce

dn.se

Tidigare försök att få svensk EPiServer-webb producerad i Asien och främst Indien har inte varit så lyckosamma. Främst på grund av kulturella skillnader och ett alltför högt beställarengagemang gällande webbdesign och andra mjuka värden.

Skandinaviska aktörer som erbjuder offshore EPiServer är främst norska Making Waves (med en egen, stor enhet i Polen), avmattade First Line (Ryssland) men även svenska Mogul (Serbien), Cybercom och CGI (Indien) och delvis Connecta.

DN.se har 1,5 miljoner unika besökare per vecka på DN.se och drygt 400 000 på mobilsajten.

Vi har mer på samma ämne:  NoA köper upp Oakwood, så mycket betalade koncernen

Kommentarer

  1. Meh, är detta en nyhet? Dn.se har använt Niteco i flera år för sin utveckling.

  2. det är väl inte en jäkel som vet vilka som bygger dn??

Leave a Comment