Vietnamesisk EPiServer bakom DN.se

In Episerver, Offshore CMS dev by Martin Edenström2 Comments

DN.se tillhör de större EPiServeranvändare som idag förlitar sig på en offshoreleverans av hela sin upprättning. Det genom det relativt okända bolaget Niteco Vietnam Company Limited.

Skillnaden med tidigare EPiServer offshoreinitiativ är att det är en större beställare som vågar lägga sin svenska webb hos en asiatisk, “riktig” offshore leverantör. Det har krävt sina år av försök, men det kan vara en trend som äntligen är här för att stanna 2014 eftersom allt fler EPiServer-leverantörer väljer att starta låglönekontor eller skapa samarbeten med låglöneaktörer.

Fler artiklar om ämnet:  Ny månad, ny ledning på inUse, Publicis Sapient, litium och Epinova

dn.se

Tidigare försök att få svensk EPiServer-webb producerad i Asien och främst Indien har inte varit så lyckosamma. Främst på grund av kulturella skillnader och ett alltför högt beställarengagemang gällande webbdesign och andra mjuka värden.

Skandinaviska aktörer som erbjuder offshore EPiServer är främst norska Making Waves (med en egen, stor enhet i Polen), avmattade First Line (Ryssland) men även svenska Mogul (Serbien), Cybercom och CGI (Indien) och delvis Connecta.

DN.se har 1,5 miljoner unika besökare per vecka på DN.se och drygt 400 000 på mobilsajten.

Fler artiklar om ämnet:  Sitecore XM kunderna Stora Enso och SSAB är bäst i Europa

Kommentarer

  1. Anna sköld

    Meh, är detta en nyhet? Dn.se har använt Niteco i flera år för sin utveckling.

  2. Svenzon

    det är väl inte en jäkel som vet vilka som bygger dn??

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.