Vilka vann Riksdagen på EPiServer? Vilka är billigast just nu?

In Cloud / Förvaltning, Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

KnowIT har tagit ännu en EPiServer-referens. Riksdagen kommer lägga sina EPiServer webbar i deras händer. Vilka är då med i en större upphandling som Riksdagen.se dessa dagar? Jo, det var följande:

1Sogeti Sverige AB
2Know IT AB
3Construct IT Sweden AB
4Mogul AB
5Valtech AB
6QD IT-partner AB
7INEXOR AB
8Antrop AB
9Nansen (Ishavet Consulting AB)
10Cloud Nine AB
11Daytona Communication AB
12Creuna AB
13Cybercom Sweden East
14Intellecta Corporate AB
15Meridium AB

Inte helt otippade aktörer och inte så farligt många med tanke på de bistra tiderna. Jag minns när det var 80-90 bidrag som lämnades in runt 2002 och upphandlingsansvariga lade in alla i ett Excel-ark, sorterade stigande på pris och tog ”delete row” på de understa 70. Utan vidare hänsyn till kreativa totalsummelösningar för övrigt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Valtech köper upp en tredje Salesforce-byrå

Det var samma tid som det fanns 200-300 svenska CMS-system att välja på. Lyckligtvis har beställarna blivit vassare vilket lett till färre, men bra mycket mer kompetenta och leveranskraftiga aktörer på marknaden.

KnowIT (även med ny, egen sajt med trevlig AJAX-sök) vann på sitt pris och sin case-beskrivning från Intersport (är inte det Making Waves case? från december 2008? De ligger även bakom shoppen). Det såg Hanna Bergander, Birgitta Elgemyr, Karin Hedman (köpte även upp Regeringen.se) och Anna Olderius till.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya "Åhléns 2.0" på väg, headless och CRO-baserad optimisering bakom nysatsningen

Ska vi utgå från denna upphandling är tydligen Mogul billigaste EPiServer-leverantören (offentlig sektor) i landet. De verkar behöva uppdrag efter en tuff vår. Därefter kommer Meridium, Valtech och just nämnda KnowIT samt med Cloud Nine som femte billigast.

Kommentarer

  1. Hade missat. Ni gör en transparent ”Whatsnext.se Thomas upphandlingsbidraget till Sydsvenskan.se redesign”. Bra det, bättre än att skisserna blir liggande på ngn lokal mapp.

    Kommer säkert ge en eller flera affärer i det långa loppet. I det korta får ni flirta med KnowIT. Design är inte deras starkaste sida, enligt MKSE.com kommentatörer.

  2. MKSE.se verkar ju skriva intressanta artiklar, men varför måste man regga sig för att läsa hela artikeln? Och hittar inget om vad mervärdet skulle vara (förutom att läsa). På sidan ”Om” står det dessutom: ”I bloggen bjuder jag på transparent…”, inte så transparent enligt mig.

  3. Den objektiva, transparenta informationen är lika transparent efter du valt att berätta vem du är, Galveston. Vill på samma sätt som Disqus ha koll på er. Och du bloggar ju själv på WordPress, så i ditt fall handlar det knappt om ”registrera sig”, mest synka konton. Efter det kan du använda ditt Facebook konto eller ditt OpenID också!

Leave a Comment