Webbdesignen får hårdvarustöd i år, gyro-UX med Parallax.js

In Javascriptramverk, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

2019 är här. Gör er redo för hårdvaruberikad webbdesign. Parallax.js, framtagen av Matthew Wagerfield och en del av jQuery biblioteket, växer i popularitet. Scriptet ger en ny dimension till webbdesign där en smartphones gyroskop används för att skapa en personlig effekt baserat på hur webbläsarens bakomliggande hårdvara är vinklad. Tidsenligt när större delar av en smartphones hårdvara görs tillgängligt via API:er och används frekvent för prestanda och kundupplevelseberikning i initiativ som PWA (Progressive web apps).

Ett exempel på en parallax.js användre är Salesforce och Oracle-utmanaren Kustomer, som just tog in runt 310 Mkr med sin Slack-liknande kundsupportplattform. Hur går det då till på desktop och för dataanvändare. Antingen kan man strunta i att använda girot, eller göra som Kustomer och istället använde en animation som följer muspekarens rörelser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss