Zendesk köper upp WFM och AI-verktyg, trend äga produkter från egna biosfären

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

CX-svittillverkaren Zendesk har köpt upp AI-bolaget Tymeshift. Det är en workforce management (WFM) lösning som även tidigare var byggd ovanpå Zendesk plattformen och nätverket.

” – Företag av alla storlekar kan dra nytta av WFM-verktyg, så Tymeshift var ett naturligt val när vi ville utöka vår produktportfölj. Med det här förvärvet gör vi en integration mer sömlös och kan omedelbart säkerställa värde för Zendesks kunder”

0 st
veckor tar det bara att lära sig
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Säger Matt Price, Senior Vice President, Zendesk. Förvärvet är en del av en kommande trend där svitaktörer vill utöka egna grunutbudet genom att helt ta över större aktörer inom egna biosfären och addons/extentions/plugins-katalogen. Eller från partnerledet.

En trend som t ex WordPress och WooCommerce startade en gång i tiden men som även t ex Salesforce och Vlocity byggt vidare på.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo satsar på Zendesk, köper upp The Service Corporation