Åhlens, Coop och Stockholms stad köper in Pepper robotar för 200 000:- SEK

In CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

SoftBank Robotics Pepper robot dyker upp i allt fler svenska kommersiella lokaler. Vissa av dem aningen mer otippade. Under hösten har svenska innovations- och digitaliseringsrådgivarna på Digital Edge i Stockholm hjälpt Åhlens att få upp en egen robot. Som på svenska underhåller barn genom att ställa olika frågor, visar olika medlemserbjudanden och kan guida besökare till rätt avdelning på varuhuset.

Den känsloläsande roboten dyker även upp i mindre förtippade scenarier. På Skärholmens bibliotek i Stockholm berättar Digital Edge att de satt upp en andra robot. En Pepper robot kostade vid lanseringen 2014 över en miljon, men ska fem år senare gått ned en aning i pris och går nu att få loss för runtVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.