Åhlens, Coop och Stockholms stad köper in Pepper robotar för 200 000:- SEK

In CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SoftBank Robotics Pepper robot dyker upp i allt fler svenska kommersiella lokaler. Vissa av dem aningen mer otippade. Under hösten har svenska innovations- och digitaliseringsrådgivarna på Digital Edge i Stockholm hjälpt Åhlens att få upp en egen robot. Som på svenska underhåller barn genom att ställa olika frågor, visar olika medlemserbjudanden och kan guida besökare till rätt avdelning på varuhuset.

Den känsloläsande roboten dyker även upp i mindre förtippade scenarier. På Skärholmens bibliotek i Stockholm berättar Digital Edge att de satt upp en andra robot. En Pepper robot kostade vid lanseringen 2014 över en miljon, men ska fem år senare gått ned en aning i pris och går nu att få loss för runt 200 000 SEK. Det är inte otänkbart att aktörer som Digital Edge erbjuder en hyrlösning.

Vi har mer på samma ämne:  Åhléns organiserar om mot ren e-handelskostym, hyr in temporärt stöd

Även Coop i Bromma har skaffat en egen Pepper robot till julhandeln. Den riktar sig främst till barn vid fruktdisken, erbjuder enklare memory-spel och kan skaka hand.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss