Adobe Experience Manager, bmw, bmw.se, DemDex, Google Analytics, Piwik, webtrends Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Nyheter, Online Marketing

BMW.se live på Adobe Experience Manager med tung datainsamling

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Nu har även turen kommit för bmw.se att rulla ut på den centralt upphandlade Adobe Experience Manager koncernen valde ut för mer än ett år sedan.

Man har tagit en genväg och inte vågat förändra för mycket. Delar av gamla BMW.se designen på BBDO InterOne custom-CMS lösning lever kvar. Men har utökats med större ytor för kampanjbudskap (samt 600kb stora bilder) och feta, utfällningsbara menyer.

Allt är äntligen mobilanpassat.

En konverteringsingång (kontaktcenter.bmw.se) öppnas via den kontaktfunktion med fem val som öppnas (både mobil och desktop) via ett fixerat menyval.

Vidare används en Google Search Appliance för sök, Adobe Dynamic Tag Management för marketing och Omnitur SiteCatalyst analys. Ett stort fan av den, tidigare delvis tyskägda, mjukvarusviten med andra ord.

Även Piwik, DemDex, Google Analytics och WebTrends används för datainsamling. Här ska inget konsumentbeteende kring bildintresse och köp online missas.

Vad bilmärken i Sverige valt för CMS/CXM upprättningar under 2014-2016 annars? Det är en stark, global Adobe-trend som råder och i Sverige finns det annars flera Episerver-referenser:

Nu är det bara Mercedes Benz som ligger kvar på en mer ålderstigen, Flash-baserad (!) lösning. Även om det är på väg att förändras.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska storbolag kastar ut CMS, tillverkare för fascinerade av buzzwords istället för effektivt språkstöd

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.