Esatto köper upp sociala medier-byrå

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den snabbväxande, Episerver-fokuserade digitalbyrån Esatto tar över sin hyresgäst i Stockholm. Socialamedia-byrån Dingles verksamhet i Sverige förvärvas.

Dingle jobbar med:

  • Brand Strategy and Identity
  • Channel Strategy Content Strategy
  • Social Media Strategy
  • Employer Branding

Sedan 2015 har Esatto drivit och ansvarat för Dingles verksamhet i Sverige, Dingle Kommunikation AB som omsatt omkring 5,7 Mkr. Sociala medier ska idag blivit en så pass integrerad del av Esattos erbjudande att det kom helt naturligt att förvärva verksamheten. All verksamhet kommer att ske under varumärket Esatto i Sverige.

”- För oss känns det jättebra att kunna addera ytterligare en pusselbit i vårt erbjudande mot marknaden. Många av våra kunder har en förväntan på att byråer likt Esatto kan diskutera helheten i deras digitala närvaro och då är innehåll en väldigt central del. I och med förvärvet av Dingle känner vi oss trygga med att kunna erbjuda detta på en kvalificerad nivå.”

Säger Esattos VD Björn Sundqvist. Dingle har jobbat med kunder som Stora Enso, SSAB, Taxi Stockholm, Amadeus Technologies, Norrskog och Dafo där de levererar ett heltäckande erbjudande inom sociala medier inkl. bild- och videoproduktion.