Kjell & Co, 7-Eleven och Coop rullar ut lojalitetskopplade digitala kvitton

In Nyheter, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ett svenskt race mot digitala kvitton pågår. Det motsvarar nästan takten inom snabbt etablerad D2C-handel och allt stöd för berörings- samt friktionsfria mobila betalningar dessa tider. Kjell & Co. berättar idag att de är klara med sina digitala kvitton tillsammans med Kivra. Kunder tar del av stödet genom att använda Kivras app och se till att ha kompletterat kjell.com Episerver- och Voyado-kontot med att ange personnummer (som i sin tur går via en Klarna SMS-verifikation).

Dessutom har 7-Eleven utökat sina redan klassiska och stilbildande digitala kvitton satsning med ”automatiska stämplar”. Dessa tar bort behovet att som kund behöva ta fram mobiltelefonen och skanna in QR-koder i Appen för att samla kaffe- och glasstämplar. 7-Eleven lanserade digitala kvitton för svenskarna redan för 2,5 år sedan (!) i ett samarbete tillsammans med Cardivation Digital Reciepts.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ICA handlar upp Umbraco Cloud CMS och Storm Commerce

Coop har även valt att ansluta sig till en öppen plattform för digital kvittohantering via kvittospecialisten Kwick.

Dessutom har Coop skalat upp sin satsning Scan & Pay med Swish-betalningar och digitala kvitton (kvittot kommer upp i nya appen) från Sveavägen-butiken till fyra butiker samt väntas inom kort rulla ut den på fler platser. Deras CDO Amer Mohammed kallar den manuella kassazonen i Coop-butikerna för ”Musei-avdelningen” hädanefter:

”– Om vi tittar på fördelarna är det inte bara enkelhet. Butiksytan som i dag används till ”museet”, den manuella kassazonen, blir förstås värdefull säljyta istället samtidigt som personalen i museet kan användas till annat.”

Säger Amer Mohammed idag i ett uttalande om det nya stödet till tidningen Fri Köpenskap. Willys och Axfood släppte sina digitala kvitton efter två års utveckling i februari 2019 för alla Willys butiker. Kunder var tvungna att anmäla sig på willys.se som Willys Plus-kunder. I februari 2020 lanserade Åhlens kvitton i Kivra för att förenkla hanteringen och över 800 000 svenskar ska direkt aktiverat tjänsten. ICA och ICAx samt Peter Muld kom fram med sina digitala kvitton först i april 2020. Även de via Kivra-appens stöd. Även Jula har lanserat samma Kivra-stöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Orange Business Services ersätter Basefarm, ny plattform