No-code och headless-alternativet Webflow värderas till 20 mdr

In Cloud / Förvaltning, Contentful, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Shopify, Webflow by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vi skrev först om Webflow 2017. Redan då var det en typ av UX-verktygsfavorit och ett populärt alternativ bland de onlinebaserade ”mockup-programen” som inkluderade Origami Studio och Proto.io. Sedan dess har produkten utvecklats mer åt ”Contentful CMS och headless-hållet”, är idag helt cloud-baserat på alla sätt. Och idag passar man på att ta in nya investerare. Till en imponerande bolagsvärdering.

San Francisco-baserade Webflow och deras ”Data Driven Design” upplägg lockar investerare i en massiv 1,2 mdr SEK vända, där bolaget värderas till hela 20 mdr SEK. Riskkapitaliserna är välkända Accel och Silversmith, som tidigare varit inne i Series A. Samt nytillkomna investeraren CapitalG. Det finns viss trygghet, som 100 000 betalande kunder och över 2 miljoner användare. Samt en stark tillväxt. Webflow är dessutom väldigt populärt att integrera tillsammans med branschledaren inom SaaS-ehandel, Shopify.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kaffenördarnas favoritvarumärke får ny svensk e-handel på Shopify

Webflow ser främst bjässarna WordPress och SquareSpace som sina konkurrenter, med sin aningen modernare de-coupled produkt. Det är här man räknar på marknaden att ta över. Fortfarande har man ett starkt fokus på design och att vara AD:ns och onlinedesignerns främsta verktyg.

Bolaget har idag hela 200 anställda. I Sverige erbjuder bland annat StormforsDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Brady Brand väljer en Shopify med Klarna Checkout BNPL


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon