No-code och headless-alternativet Webflow värderas till 20 mdr

In Cloud / Förvaltning, Contentful, CXM, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vi skrev först om Webflow 2017. Redan då var det en typ av UX-verktygsfavorit och ett populärt alternativ bland de onlinebaserade “mockup-programen” som inkluderade Origami Studio och Proto.io. Sedan dess har produkten utvecklats mer åt “Contentful CMS och headless-hållet”, är idag helt cloud-baserat på alla sätt. Och idag passar man på att ta in nya investerare. Till en imponerande bolagsvärdering.

San Francisco-baserade Webflow och deras “Data Driven Design” upplägg lockar investerare i en massiv 1,2 mdr SEK vända, där bolaget värderas till hela 20 mdr SEK. Riskkapitaliserna är välkända Accel och Silversmith, som tidigare varit inne i Series A. Samt nytillkomna investeraren CapitalG. Det finns viss trygghet, som 100 000 betalande kunder och över 2 miljoner användare. Samt en stark tillväxt. Webflow är dessutom väldigt populärt att integrera tillsammans med branschledaren inom SaaS-ehandel, Shopify.

Vi har mer på samma ämne:  Urban Deli satsar på Shopify e-handel i Corona-tider

Webflow ser främst bjässarna WordPress och SquareSpace som sina konkurrenter, med sin aningen modernare de-coupled produkt. Det är här man räknar på marknaden att ta över. Fortfarande har man ett starkt fokus på design och att vara AD:ns och onlinedesignerns främsta verktyg.

Bolaget har idag hela 200 anställda. I Sverige erbjuder bland annat Stormfors

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.