NoA ska bli störst på Salesforce, gör förvärv

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

NoA fortsätter satsa på egna Salesforce CRM affären. Detta genom att köpa upp Inlead, som kallar sig experter inom Salesforce, CRM och marketing automation. Ett nytt koncernmål för NoA är därmed även att bli ”ledande inom Salesforce i Norden”. NoA har även haft deltagare på plats som rapporterat och representerat på årets Dreamforce San Francisco samt har tagit fram olika typer av offerings/paketeringar kring sviten 2023.

0 %
växte tidigare köpta Salesforce bolaget med inom NoA på 1 år
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Norska Inlead grundades av Per Magne Espedal och Per Eric Johansen en kvarts sekel sedan och har kunder som Easee, Sandnes kommun, Kunskapsparken Helgeland och Recharge. Byråns ålder och stil på kunder skiljer sig inte mycketfrån Axenon år 2021, som varit en bra affär för NoA. Deras omsättning senast ökade med 19 Mkr till 63 Mkr i samarbete med NoAs andra byråer.

Förra året omsattes 27 miljoner NOK på Inlead, vinsten var hela 7 miljoner NOK. Köpeskillingen för förvärvet uppskattas, med historiska sätt att räkna (inkl. lågkonjunktursaspekten samt hur nätverk med martech-ambition räknat de andra 120-140 gångerna likande förvärv skett senare åren) ha legat på fem till sju gånger den årliga vinstsumman. Det är den helt klart vanligaste multipeln som anväts i Norden senaste åren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svitidén och svitrankingen står och stampar i senaste Forrester Marketing Suites 2022