Pond berättar varför Employee Experience är framtidens Customer Experience

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under SIME 2017 stod Pond, PwCs nya service design-byrå förvärv, på scen och gav ett, i Sverige ännu än rätt ovanligt, framträdande. Genom Senior brand strategy director Richard Nordlund berättar byrån om deras jobb, på hög strategisk nivå och med stort totalt ansvarstagande, för avundsvärda konton som Skype, Spotify, IKEA och Zound. Pond har både jobbat med att sätta nya slogans (Spotify) samt jobbat med logotype och övrig ID i senare uppdateringar (nya Skype för Microsoft).

Richard gav några kul insikter om byråns syn på ett varumärke och en kundupplevelse. I konkurrensen är Pond ytterst varumärkesfixerade. Mer än någon service design-byråkonkurrent. Utöver de traditionella varumärkesbyråerna som Essen International, Bold, och Identity Works.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte bara Composable Commerce för IKEA, köper in ny SAP och Celonis EMS

Och i denna varumärkesfokuserade jakt på en upplevde slutkundsupplevelse är Pond övertygande om att känslan för varumärket kommer hela vägen nedifrån de anställda. De vill därför i denna 2017-våg av kundupplevelsebearbetning ta varumärket hela vägen från de anställda. Det kallar de Employee Experience snarare än Customer Experience.

Denna våg erbjuder snabbt eskalerande, nätverkande effekter bland företagets alla anställda och noder. Något som nästan kan motsvara en ”peer-2-peer” effekt av samhörighet. Motsatsen till top-down initiativ med ett varumärke som ska leda till en kundupplevelse.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Workday köper bolag, vänder förlust till stor vinst

I övrigt hyllades de mer sedvanliga siffrorna från S&P500 om hur design-fokuserade företag haft mångdubbelt större framgångar på börsen de senaste åren jämfört med icke-designfokuserade. Även i förhållande till 2004 års ”varumärkesfokuserade” bolag har design-led business gett mer än en fördubblad utväxling.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.