Så blir nya digitalerbjudandet från sammanslagna TietoEvry

In Commercetools, CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad betyder nya TietoEvry för CX, UX och webbsverige? Det återstår att se, men den imponerande gruppen om 24 000 anställda, en typ av lokalt rekord, i Norden har flera satsningar inom kundupplevelsehantering och klassisk webbutveckling pågående.

På Evrys sida var det enbart för 2,5 år sedan som man byggde egna, nya EVRY Digital Services genom att köpa upp Netrelations 100 anställda och växa till 400 inom området. Dessförinnan hade man satsat på egna service design konceptet Method samt byggt nya innovationserbjudandet Evry Strategic Design Lab. Till den satsningen knöt man för bara ett år sedan FindWise med 120 anställda. En satsning och ett köp inriktat på AI och Cognitive Services. Evry har inom e-handel på sistone släppt bl a Adobe Magento 2 projekt från sitt Halmstadskontor. Konsultation ska även ske på SAP Commerce Cloud. Inom CMS är det fortfarande främst Episerver som gäller, Q4 2018 datan visade att Evry då hade 15 certifierade utvecklare på plattformen, tillsammans med NetRelations 24 certifierade.

Vi har mer på samma ämne:  Nya Handels.se går live på WCAG 2.1 AA Optimizely i molnet

Det största finska sammanslagningspartnern Tieto gjort inom vårt område på sistone var i höstas då de tog över den offentlig sektor-fokuserade Episerver partnern Meridium. Ett företag med 60 medarbetare som anslöt till förvärvet hösten innan, då 350 starka Avega blev en del av IT-konsulten. Då var det Tieto CEM område som växte inom bland annat app- och webbutveckling. Tieto har tidigare även promotat CommerceTools, startat en Salesforce enhet samt köpt upp finska SAP Commerce Cloud partnern Smilehouse.