Sitecore tar över prestigekunderna Jaguar och Land Rover från konkurrent

In CXM, Nyheter, Online Marketing, SDL Tridion Sites, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Bara 1,5 år efter att SDL stolt kunde presentera nya kundupplevelse- och webbprojekt för Jaguar.se och LandRover.se väljer webbplatsägarna att lämna för .NET-alternativet Sitecore.

Mycket av 2015-designen lever kvar, men plattformen är helt migrerad till en Sitecore 8 CXM. Det ska vara ett centralt beslut, nu baseras webbplatserna på samma mallar som flera andra Jaguar- och Land Rover-webbar delar.

Beslut att köpa in Sitecore officiellt fattades redan 2011/2012. Därför är det märkligt att SDL parallellt kunde komma så pass långt att det tom. lanserades för flera marknader. Speciellt då det skedde hela tre år senare. Och nu byts allt ut igen.

Men bilindustrins webbprojekt har en tendens att bli långdragna och kräva 3-4 år innan alla globala lanseringar ser dagens ljus.

I oktober skrev MKSE.com om hur Jaguar och Land Rover öppnat upp en PHP-baserad Magento för att direktsälja fordon gentemot den engelska marknaden. Men t ex shop.jaguar.com ligger kvar på Magento och ingen Sitecore Commerce. Faktum är att inte heller Jaguar.com ännu hamnat på den centrala Sitecore-lösningen.

0,5 Mkr
omsätter Svenska Jaguar

Jaguar Sverige består av British Car Import, Jaguar Sverige i Malmö.

Andra bilmärken:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Semcon lanserar Aleido, bolag inom "digitala eftermarknadslösningar" med 850 anställda

Kommentarer

  1. Pingback: Glöm Accentures byråförvärv, kombinationen reklambyrå × e-handel gäller 2020 – Digitala pulsen på marknaden

Leave a Comment