Accenture Interactive köper upp svensk byrå

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det har snart gått 3,5 år sedan det tidigare förvärvet av Brightstep och nu är det dags för Accenture Interactive och ansvarige Mattias Boman att handla upp en svensk byrå igen. Det blev mindre omtalade, kreativa service design-byrån The World Loves som Accenture nu i oktober tar över. The World Loves AB har grundats av tidigare Identity Works-medarbetare, omsätter runt 15 Mkr och gick med 3 Mkr i vinst förra året.

Accentures designbyrå Fjord är ett annat uppköpt varumärke, som dessutom fått leva vidare som eget brand. Samma sak väntas inte hända med The World Loves. Byrån sysselsätter designers, UX-designers, copywriters och strateger.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  40 byråer blir Accenture Interactive, vissa undantag

The World Loves jobbar främst med kundkontona SEB, Swish och ViktVäktarna där främst den förstnämnda är ett kundintresse de delar med Accenture. Ett snarlikt intresse för en svensk storbank ska ha föregått Mobiento-förvärvet av Deloitte för tre år sedan. Samma sak gällde även intresset för appbyrån Bontouch, de jobbade nära med just SEB och har mycket att säga till om inom kundresor och tjänsteanpassning. En förvärvsskilling på 20-30 Mkr kan anses billig då bank-projekt kan kosta över 2 miljarder SEK.

”- The World Loves verksamhet ger Accenture Interactive tillgång till eftertraktad kompetens och talang inom kreativ kommunikation och marknadsföring, vilket gör att vi nu kan bredda vårt erbjudande inom området ytterligare.”

Säger Anatoly Roytman, chef för Accenture Interactive i Europa, Afrika och Latinamerika, i ett pressmeddelande. Men alla förvärv förblir inte efter inlåsningstiden. Grundare till det tidigare förvärvet Brightstep har sedan ett tag tillbaka valt att omgående lämna IT-konsulten för nya äventyr.