Contentsquare gör största förvärvet, köper Heap med 1200 kunder

In Analys / Statistik, CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Contentsquare som förra sommaren tog in hela 6 mdr SEK och fick ryggdunkar direkt av självaste Emmanuel Macron gör sitt ”största förvärv hittills”. Större än när Hotjar togs över, med andra ord. Det handlar om produktanalysplattformen Heap.io som förvärvas idag.

0 mdr
värderades Contentsquare till senast
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Förvärvet av Heap kommer att utöka Contentsquares plattform med djupare och bredare insikter. Det är en viktig milstolpe i vår strävan att hjälpa kunder att maximera värdet genom att riva datasilos, förbättra samverkan och ge alla team en 360-gradersvy av kundupplevelsen. Tillsammans är vi unikt positionerade för att förändra upplevelseanalysbranschen och ge alla en upplevelse som de gillar och förtjänar.”

Säger Jonathan Cherki, VD och grundare av Contentsquare.

Förvärvet innebär att två kompletterande branschaktörer kopplas samman för att bättre optimera sina kunders onlineupplevelser med olika kundinsikter inom bl a conversion och retention. Heap grundades i Silicon Valley 2013 och ska ha 1200 företag som kunder. På bolagets kundlista står Amway, Bridgestone, Dropbox, Eventbrite, Nielsen och Walmart Labs. Contentsquare ska finnas på fler än 1,3 miljoner webbplatser över hela världen idag och har 1300 företag som kunder.

Efter förvärvet kommer teknikinvesterare som NewView Capital, Menlo Ventures, Goldman Sachs Asset Management och DTCP, med flera att bli aktieägare i Contentsquare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB kör vidare på Optimizely CMS med nya byråer