Doberman öppnar upp på ytterligare en marknad

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Som MKSE.com förutspådde redan i oktober 2020 går Doberman-konceptet på expert, liksom EY gjort med internkonkurrerande service design-varumärket Seren. De använder egna, omfattande EY-kontoren för en väldigt snabb inflyttning med någon backdrop-cardboard i landskapet och lite ny färg på tillhörande båsväggarna. Därefter kan EY testa om sälj/gå-till-marknad konceptet flyger på nya marknader. Med ett befintligt EY-kundunderlag. Samt stöd från de egna Doberman-resurserna som på heltid eller deltid flyttats in. Ännu enklare nu med pandemi hybridsetup’en. De flesta IT/managementkonsultfirmorna och revisionsbyråerna har ännu inte börjat tillämpa t ex  Googles 3+2 arbetsmodell eller Salesforces ”slutet av veckan mån+tis-modell” och tillåter ännu större delen av arbetet på distans.

För Doberman-varumärket tar EY inget jättekliv, de har bestämt sig för att öppna upp ett danskt kontor. Placerat vid EY i Köpenhamn. Den nya studion ska erbjuda strategiskt tänkande, kreativt hantverk och utforskande utveckling.

Vi har mer på samma ämne:  Försvarsmakten betalade 578 SEK i timmen, handlar upp ny digital- och webbpartner

Teamet blir Flying Tigers tidigare e-handelschef David Heilmann som får stöd av Dobermans egen Emil Jonsson och Robert Lindgren och UX:aren Lovis Dahl. Den första rekryteras för landschefsrollen och de andra flyttar över från Sverige. Doberman överraskade för några månader sedan då EY Dobermans Lisa Lindström fick uttala sig om nästa års stora digitala trender under 2021 som hon förutspådde skulle vara [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]UX-team och av kund köpta roller som ”en komiker med äkta ärlighet”, en ”ödmjuk musiker” eller en lågmält tänkande filosof. Det krävdes i år för att lyfta egna UX-teamet. Samt “Circular journeys” som skulle vara att service design-gäng vågar släppa på stora delar av egna synen på kundresan – för att bjuda in både konkurrerande aktiviteter och konkurrerande aktörers interaktion med ett varumärke och en produkt. Det var för mycket låsning kring allt  “customer journey” mappning. Vilket Doberman minst sagt har en poäng i.

Vi har mer på samma ämne:  Så fungerar Dobermans nya erbjudandepaketeringar Sally S-Labs, Sally Co-Lab och Ancillary

EY Doberman visade sig i EYs ägo (de ska köpt bolaget för blott runt 40 Mkr initialt enligt uppgift till Breakit) minskat omsättningen i år till runt 79 Mkr på 60 anställda (6 färre än förra året). Men vinsten ökade något till en rörelsemarginal om 3%. Senare kom uppgifter att Dobermansäljarnas holdingbolag gjorde ett ”realisationsresultat för försäljning av andelar i Doberman AB” på totalt 153 Mkr. En aning bättre betalt efter att alla viljor har uppfyllts efter några års tid, med andra ord. De första drygt 40 Mkr var bara en initial peng.[/ppp_patron_only]