Handelsbanken följer i de andra bankernas spår, köper in Salesforce Service och Sales Cloud

In Nyheter, Contentstack, CRM Customer Relationship Management, CXM, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns få saker som är så övertygande som branschkonkurrenters systemval. Så även för Handelsbanken som just investerat i samma CRM- och CX-plattform som Nordea/Nordea Asset Management, Western Union, Barclays, ABN AMRO och American Express. De bygger sedan ett tag tillbaka upp ett eget Salesforce CRM team i Stockholm som jobbar med transformationen av kunder från olika silos till en mer gemensam, koncernöverskridande kundbildsbearbetning. De produkter de startat med är Sales och Service Cloud.

Handelsbanken Customer Relationship Management Development jobbar med utveckling och förvaltning av olika systemlösningar för att se allt nutida och framtida kundengagemang och kundinteraktioner. De arbetar agilt i tvärfunktionella team med nära samarbete med affären och marknad på Handelsbanken. Teamet arbetar även globalt tillsammans med marknaderna i Norden, Nederländerna och i Storbritannien.

Vi har mer på samma ämne:  Sitecore bakom martech-investering på 9,98 mdr, världshistoriens största enligt Tzikakis

Handelsbanken var en tidigare omfattande SDL Web / SDL Tridion användare som nu gått mer mot ett egenutvecklat CMS, SHB Contentstack, dessutom finns delar kvar i gamla Lotus Notes miljöer. Tidigare har man även haft Episerver CMS samt appar utvecklade av bl a Cybercom.