Helsingborgs stad fortsätter digitalisera, bygger e-handel åt sina lärare

In Nyheter, E-handel, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ett hemmajobbande Sverige i virustider verkar fortfarande formligen spruta ur sig nya projekt och olika typer av tjänster för sina största beställarna. Det är glädjande att se att branschen jobbar vidare och löser sina åtagande i utmanande situationer som den vi befinner oss i.

Adobe Magento fokuserade Caupo berättar för MKSE.com att du slutfört arbetet med att bygga en intern e-handel åt Helsingborgs stad. Helsingborgs stad har ca 10 000 anställda som servar kommunens nästan 150 000 invånare. Anställda inom staden når e-handelsportalen via intranätet och genom sin vanliga single sign-on.

”– Målet är en riktigt användarvänlig intern “butik”. Det ska vara enkelt för till exempel en lärare inom kommunen som behöver 30 datorer till en ny skolklass. Han eller hon talar samtidigt om hur datorerna ska vara konfigurerade och vilka program som ska finnas för just de här eleverna.”

Berättar Martina Lennermo, projektledare på Caupo.

”– Vi automatiserar också flera moment som gör att hanteringen av själva beställningarna blir betydligt effektivare. Förutom automatisk inloggning, finns till exempel ett automatiskt flöde för attestering från chef.”

Fortsätter hon. Helsingborg.se hamnade på WordPress för fem år sedan i en mindre lyckad övergång. Ett val de bara för 11 månader sedan försvarade skarpt genom att berätta att de inte stödjer det ”svarta hålet för licenspengar” samt att de fått igång en fungerande symbios där kommuner delar med sig av vad de utvecklat i WordPress.