Marc Benioff

IKEA för in Salesforce Customer 360 överallt, Marc Benioff älskar toppreferensen

In Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce post-Slack förvärvet växer på och frodas. Det klassiska CRM-bolaget siktar på en sanslös 26,3 miljarder dollars omsättning för nästa år och tillväxten ska gå ännu snabbare än man förväntade sig bara några månader sedan. Givetvis stärkta av alla förvärvs numera inkluderade omsättning.

Nu har dessutom egna kabinettet med fina referenser fyllts på. Det kunde behövas efter att pandei-Dreamforce exemplen varit ovanligt ”fattiga”. Som relativt okända kostymtillverkaren Brunello Cucinelli som stod på scen väldigt länge häromåret. I alla fall jämfört med tidigare års högprofilerade kunder och bombastiska case. Det fanns en tid när Marc fick på sig specialdesignade Adidas till egna kostymen och stolt kunde berätta hur beroende det e-handelssatsande sportmärket var av Salesforce CX och kommers (Demandware). Idag finns det som sagt många bra loggor, även av multipla ”integrerade” tidigare förvärvade lösningar inom de olika molnen och produktsviterna. Därför är det extra kul att varumärket IKEA nu är ny toppreferens för Salesforce i senaste kvartalsrapporterna och egna eventen. MKSE.com har tidigare rapporterat om hur Salesforce förtroende växt, men nu är det tydligen ute på en officiell global nivå.

Vi har mer på samma ämne:  Real Madrid knyter ihop offline och online, byter från Dynamics 365 till Adobe AEM

IKEA kallas av Marc Benioff för en fantastisk referens inom Customer 360. Salesforce ska ha hjälpt IKEA med olika typer av digital marknadsföring och martech stöd. IKEA är en Salesforce Marketing Cloud användare på över 30 marknader. IKEA ska i pandemin även valt att aktivera Salesforce Field Service för att planera hemmajobb, IT-installationer, IT-support och aftermarket i USA. Ett IKEA som annars jobbar stenhårt på att skapa snabbrörliga, flexibla egna agila team och bygga upp en decoupled headless arkitektur bestämmer sig tydligen inom [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]martech och omnikanalåtgärder för egna anställda att fortsätta köra svit.

Vi har mer på samma ämne:  Lågkonjunkturen pressar siffrorna, antalet Martech-verktyg per företag sjunker

Även inom ERP har IKEA valt svit, där gäller Dynamics 365 och Power BI.[/ppp_patron_only]