Accenture bygger labb igen, integrerar Fjord, Kaplan och Liquid Studio

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är 2020 året för omtag med labb, digital-labb 2.0? Accenture verkar tro så då de under slutet av året berättar om ett omtag på egna, svenska labbet Liquid Studio.

Liquid Studio flyttar i december in hos egna design- och innovationsbyrån Accenture Fjord för att tillsammans arbeta med framtidens kundkoncept. Sammanslagningen utgör därmed Accentures nya innovationscenter på Rådmansgatan i Stockholm.

”– På så sätt får vi ett starkt ledarskap inom tech och design, och då skapar vi lite magi. Att sitta tillsammans gör också att vi kan erbjuda ett sömlöst arbete”

Säger Mattias Aspelund, Product Creation Director på Liquid Studio. Konceptet är inte nytt. Redan för 2,5 år sedan berättade Accenture Sverige och Sven-Bertil Carlsson om att Liquid Studio kommit till landet.

Liquid Studio studions använder, en halv miljard stora Accentures, egna Innovation Architecture och har som mål att ”hjälpa kunder att utveckla sin verksamhet med hjälp av nya teknologier”. Men det är inga nya områden som ska behandlas för kunderna. Det gäller fortfarande främst de idag ”gamla käpphästarna” Artificiell Intelligens, Virtual och Augmented reality, Computer vision, och Internet of Things.

Populära övningar kring ”Digital transformation” från 2015-2016 när det först begav sig:

Senast vi hörde om ett IT-bolag och en digitalfokuserad byrå som öppnade labb i huvudstaden (det är i Stockholm alla förlagt sina enheter) var runt ett år sedan då Digitalist Grow vågade satsa på trenden. Sedan tidigare har Tieto Evry Method öppnat labb i Skatteskrapan på Södermalm, PwC Pond satsade på Frihamnen (numera nedlagd för mindre version i city), SAP/HPE öppnade 2018 på Sveavägen, Capgemini har sitt Applied Innovation Exchange AIE från början av förra året och så finns Forefront med en mindre variant i Åre. Sedan har Pulsen ett e-handelslabb i Borås.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MACH Alliance passerar 100 medlemmar, utmanar Salesforce, Adobe och Oracle på riktigt

Kunderna började faktiskt överge tanken på att sätta sig alltför permanent i något labb redan 2017 efter ”Epicenters storhetstid” som placering och teoretisk ”silobrytare”. Alternativet blev som känt egna rum och ytor i nya kontoret. ”Innovationen” förlades sunt nog närmare egna verksamheten och blev sedermera en del av egna, snabbväxande inhouse-verksamheten. Med egna byråchefer och tusentals anställda som togs in från just olika webb- och digitalbyårer. Lustigt nog inte sällan placerad i Solnas snabbväxande business park med närhet till Mall of Scandinavia. Dit Telia, SEB, Skv, SCB, TietoEvry, Oracle m fl flyttat in senaste två åren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Matomo som alternativ till Google Analytics 4, gratis föreläsning 12 januari

Annars ska svenska Accenture som bäst hålla på att integrera förvärvet av CRM-byrån Kaplan. Det går sådär, medarbetarna ska enligt uppgift till MKSE.com ha upprörts över moderbolagets bryska IT- och PC-säkerhetstänk som innebar att delar av ledningen fick sina arbetsdatorer beslagtagna och inlåsta. Detta då de lämnats oövervakade i kontorslandskapet under en kortare tid. Accenture kräver, som flera andra stora IT-företag, att arbetsstationerna både låses med mjukvara och hårdvara (hänglås) då de lämnas över lunch, kaffeinförskaffning och andra små avbrott i det vardagliga arbetet. Gör de inte så finns det anställd kontorspersonal som patrullerar och rappt ”fångar in” oövervakade PC som innehåller Accentures ”IP” (intellectual property).

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss