Framgångsrikt nytt Evidensia intranät spred sig vidare till ägarbolaget IVC Group

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Consid kom i kontakt med Evidensia för att förbättra kommunikation och digital workplace efterfrågade den ledande djursjukvårdskedjan ökad effektivitet och bättre samarbetsmöjligheter. Det tidigare intranätet ansågs ”överbemannat och icke-motiverande”. Problemen kan undvikas med ett uppdaterat intranät på SiteVision Social Collaboration. Till en början ska fokus legat på Sverige, därefter Norden, och idag har organisationen ett och samma intranät i samtliga europeiska länder. I skrivande stund har hela IVC Group-koncernen ett och samma intranät. Det har nyligen rullats ut.

”– Att använda intranätet i dag är mycket smidigare jämfört med det gamla. I det nya systemet är det enkelt att komma åt och behörighetsstyra material. Flera djursjukhus har börjat jobba i grupper och delar information där i stället för att mejla. Det är också lättare att lyfta allt bra som görs i verksamheten via nyhetsflödet, vilket är väldigt roligt.”

Säger Maria Hofling, Intranet Project Manager på Evidensia. Sitevision är nöjda med referensen som även hjälpt plattformen in i Norge.

Evidensia är annars en större WordPress-användare som gjort en omfattande utvärdering av WP-leverantörer inför sitt plattformsval. De köpte även in Episerver Commerce nyligen för en egen e-handel.

Evidensia är en av Europas kvalitetsledande kedjor för djursjukvård med över 170 djursjukhus och kliniker, som årligen besöks av en miljon patienter, i Sverige, Finland, Norge Danmark, Tyskland, Schweiz, Nederländerna och England. Evidensia grundades 2012 då några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus gick samman, har cirka 8000 medarbetare och ingår i IVC Group.