Netlight passerar 1400 anställda, utvecklar kreativ enhet i Netlight Design Studio

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det möjligtvis bättre om UX/service design-firmorna “byggs native” och helt från grunden av en lönsam IT-resurskonsult själv. Istället för att, som IT/Management-bjässarna och IT-firmorna till 100% valt göra; Köpa upp dem och därefter slå ihop verksamheterna. Med påföljande IT-resursdebiteringskrav och mångårig “semiintegration” i egna verksamheten.

Egentligen alla kreativa service design- och UX-byråer inom “digital transformation” och innovation i Sverige har backat rejält lönsamhetsmässigt och personellt de senaste åren. Kort efter att de nya ägarna tog över har samtliga lidit av allvarlig braindrain på kreativ talang. Det syns i bolagens årsredovisning, marknadsfört fokus på de egna kreativa erbjudandena samt i alla nya byråer som gamla grundare och delägare i UX/service designbyråerna startat upp 2020/2021.

Bland de drabbade ägarna hittar vi PwC Pond, EY/Doberman, AFRY/Inuse, Idean, Backelite/Capgemini, CGI/Acando Itch (Transformator, Daytona), McKinsey Design/Veryday, Acne/Deloitte Digital, Creuna/Knowit och NoA/Making Waves.

Samtidigt bygger lönsamhetsmästarna (vinstmarginal på mellan 27-22% på en 1,4 mdr SEK omsättning senaste åren) på Netlight upp sin egna Netlight Design Studio för fullt i februari 2021. Som de just nu

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.