Netlight passerar 1400 anställda, utvecklar kreativ enhet i Netlight Design Studio

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det möjligtvis bättre om UX/service design-firmorna ”byggs native” och helt från grunden av en lönsam IT-resurskonsult själv. Istället för att, som IT/Management-bjässarna och IT-firmorna till 100% valt göra; Köpa upp dem och därefter slå ihop verksamheterna. Med påföljande IT-resursdebiteringskrav och mångårig ”semiintegration” i egna verksamheten.

Egentligen alla kreativa service design- och UX-byråer inom ”digital transformation” och innovation i Sverige har backat rejält lönsamhetsmässigt och personellt de senaste åren. Kort efter att de nya ägarna tog över har samtliga lidit av allvarlig braindrain på kreativ talang. Det syns i bolagens årsredovisning, marknadsfört fokus på de egna kreativa erbjudandena samt i alla nya byråer som gamla grundare och delägare i UX/service designbyråerna startat upp 2020/2021.

Vi har mer på samma ämne:  NoA köper upp svenska Salesforce-bolaget Axenon med kontor över hela Norden

Bland de drabbade ägarna hittar vi PwC Pond, EY/Doberman, AFRY/Inuse, Idean, Backelite/Capgemini, CGI/Acando Itch (Transformator, Daytona), McKinsey Design/Veryday, Acne/Deloitte Digital, Creuna/Knowit och NoA/Making Waves.

Samtidigt bygger lönsamhetsmästarna (vinstmarginal på mellan 27-22% på en 1,4 mdr SEK omsättning senaste åren) på Netlight upp sin egna Netlight Design Studio för fullt i februari 2021. Som de just nu [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]anställer till i Stockholm. Netlight har passerat hela 1400 anställda och har numera kontor i även Berlin, Köpenhamn, Frankfurt, Hamburg, Helsingfors, München, Oslo och Zurich.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Doberman och Hyper Island-veteran öppnar "aldrig tidigare skådad konstutställning"