Netlight passerar 1400 anställda, utvecklar kreativ enhet i Netlight Design Studio

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det möjligtvis bättre om UX/service design-firmorna ”byggs native” och helt från grunden av en lönsam IT-resurskonsult själv. Istället för att, som IT/Management-bjässarna och IT-firmorna till 100% valt göra; Köpa upp dem och därefter slå ihop verksamheterna. Med påföljande IT-resursdebiteringskrav och mångårig ”semiintegration” i egna verksamheten.

Egentligen alla kreativa service design- och UX-byråer inom ”digital transformation” och innovation i Sverige har backat rejält lönsamhetsmässigt och personellt de senaste åren. Kort efter att de nya ägarna tog över har samtliga lidit av allvarlig braindrain på kreativ talang. Det syns i bolagens årsredovisning, marknadsfört fokus på de egna kreativa erbjudandena samt i alla nya byråer som gamla grundare och delägare i UX/service designbyråerna startat upp 2020/2021.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AKQA toppar som mest lönsam svensk digitalbyrå

Bland de drabbade ägarna hittar vi PwC Pond, EY/Doberman, AFRY/Inuse, Idean, Backelite/Capgemini, CGI/Acando Itch (Transformator, Daytona), McKinsey Design/Veryday, Acne/Deloitte Digital, Creuna/Knowit och NoA/Making Waves.

Samtidigt bygger lönsamhetsmästarna (vinstmarginal på mellan 27-22% på en 1,4 mdr SEK omsättning senaste åren) på Netlight upp sin egna Netlight Design Studio för fullt i februari 2021. Som de just nuDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kapplöpning mellan Accenture och Capgemini i jakten på genAI användningsfall för kund


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon