Nordic Morning väljer ”Accenture taktik”, lägger ned alternativa varumärken

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Varumärkena Comprend, Petra Digital Agency, Pyramid och Graal går i graven för att samlas under Johanna Fagrell Köhlers Nordic Morning. Det meddelar bolagens gemensamma CEO och affärsutvecklare samt ägargruppen H&H Group under onsdagsmorgonen. Bolagen på kommande Nordic Morning får totalt 300 kollegor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Helsingfors, London, Hamburg och Gdansk.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Därmed tillämpar Johanna och co. ”Accenture taktiken” där man hoppas att kultur och retention bibehålls trots en ny logga, namn, ledning och ett mer uppblandat strategiskt fokus. Å andra sidan har de konjunkturen (och tillhörande försiktigheten) på sin sida genom att göra det inför december 2022. Johanna Fagrell Köhler säger:

” – Vi har sett hur samarbetet inom affärsområdet har ökat utifrån kundernas behov av våra byråers tjänster inom digital marknadsföring, företagskommunikation och utveckling av digitala tjänster. Det gör det naturligt att samla byråerna i ett och samma varumärke samt organisation. Nya Nordic Morning kommer att kombinera strategisk och taktisk expertis tack vare de olika byråernas kompetenser som kompletterar varandra redan idag – kompetenser som kommer att finnas kvar och bli starkare tillsammans. Vi kommer att konkurrera som en större enhet med kulturen och kreativiteten hos en liten entreprenörsbyrå. Tack vare vår djupa och nischade expertis kan vi bättre betjäna och möta behoven hos våra två distinkta målgrupper inom digital och datadriven marknadsföring, kommunikation och ICT. Vi kommer att vara ett unikt och kraftfullt alternativ för våra kunder. Varumärket Nordic Morning är välkänt på en större marknad så vi har valt att fortsätta med det. Vi kommer dock att börja arbeta internt för att fylla den nya byrån med en gemensam vision och värderingar innan vi gör den officiella förändringen 2023.”

Alternativet är då NoA- eller Nova-, ARC-taktiken där investeringen i tid och brandingpengar istället går till att hitta ett större, gemensamt kontorsutrymme där kulturer fysiskt får blandas ut helt och hållet på öppna våningsplan á 800-1000 m2. Men samtidigt bibehålls med lätta väggar i form av mobila moduler samt egen ID med ljusskyltar och egna upptrycka hardboard-logotyper. Som hos ARC på Mäster Samuelsgatan, där de uppenbarligen kommer sitta kvar lite längre iom en viss försenad flytt (årslång förvisso enligt första planerna) till Birger Jarlspalatset och egna ARC-skrapan på blivande Grev Tureplan.

B2B-kommunikationstjänster och digitalt stöd inom bl a Martech och mer avancerad analys står fortsatt på tjänsteutbudssidan för det nordiska bolaget med det numera även gemensamma namnet Nordic Morning. Bland kunderna till bolaget syns bland annat Stora Enso, Trygg-Hansa, Ericsson, Kinnevik och Electrolux.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss