Stora Enso, SAAB, Scania, Husqvarna, KONE och Wärtsiläs syn på startup-samarbeten och Slush

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter, Online Marketing by Martin Edenström

Många av startup-hubbarna, labben och de “digitala transformationslådorna” på kreativa adresser som Epicenter och SUP46 har sedan länge tillbaka stängt.

På modernare co-location platser som WeWork eller A House är det mer regelrätta kontor med delade konferensrum och fik som gäller. Bankerna och Telco tillhör sektorer som sedan flera år tillbaka tagit hem startup-labbandet och istället främst valt att finansiera, deläga eller bjuda in startups vid behov.

Men industri-Sverige fortsätter bjuda upp till dans med spontana möten och tänkbara samarbeten. Till årets Slush 2019 i Helsingfors var det ett större gäng från enorma samarbetsgruppen Combient (med 30 medverkande nordiska företag med totalt 600 000 anställda) som åter igen samlades. Allt under nya parollen Next 100.

Husqvarna Group, KONE, SAAB, Scania, Stora Enso och Wärtsilä var på plats för att prata om sin syn påVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.