Svenska byråer tar plats bland årets 100 ledande digital agencies

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ansedda, engelska Econsultancy har lagom till årets slut presenterat de 100 ledande digitala byråerna. Ännu ett styrkebesked för flera Sverigeaktiva byråer. Även om de flesta idag inte är av vad vi sedvanligt förknippar med ”byråstorlek”. Flera av världens största företag, med upp till 400 000 anställda, finns med i 2018 års byrålista. Signifikativt för hur året utspelade sig i digitala upphandlingssammanhang.

Även intressant då England historiskt de senaste 4-5 åren legat runt ett år före oss i inhouse marketing-, CDP/DMP, martech-trender etc. Listan ska baseras på extraherad, digital omsättning under året i England och exkluderar medieköpspengar och omsättning hos tredjepart.

Accenture Interactive toppar igen. Deras många förvärv under året befäster en stark position, även inom kreativitet och innovation. I Sverige har de bland annat köpt Kaplan under 2018. Kistabaserade IBM iX med ett fåtal svenskar finns på plats nummer två, de är inte lika stora i Sverige som i andra delar av Europa ännu, men det talas även här om förvärv för Adobe-partnern och Silverpop Marketing Automation ägaren. Trea 2018 är Atos Digital Services med 120 000 anställda, som sett till Sverige däremot ännu inte finns på plats med ett byråerbjudande på samma sätt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cognizant vinner större digitaliseringsuppdrag för Intrum

Men på resterande topp-10 platser finns amerikanska Cognizant som nyligen tog sig in i Sverige genom nyetablering av Zone samt Adobe-partnern Wunderman, föremål för Europeisk storomvandling. Offshore IT-konsulten EPAM Systems har haft några drives med Episerver i Sverige, men inte riktigt fått fäste. I Econsultancy Top 100 Digital Agencies 2018 går det bättre, där hamnar EPAM på en sjätteplats som byrå. För oss okända AmazeRealise är sjua, följda av BAE Systems Applied Intelligence. Nia och tia är DDB Tribal Worldwide och Kainos.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture gör miljard-statement mot Adobe tillsammans med Sitecore

Sverigesatsande Merkle kom på en elfteplats före Publicis Digitas. Valtech med Sverige-kontor är på plats 19, Mirum med ny svensk närvaro är på plats 32. Svenska Adobe Magento-experten Vaimo placerar sig på en 74:e plats.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss