SEAT Cupra sportbilar konverterar bilintresserade på ny Adobe Marketing Cloud

In Adobe AEM, CXM, Nyheter by Martin Edenström

SEAT har skapat en egen Toyota Lexus, eller Nissan Infiniti, i nya sportbilsvarumärket Cupra. De har fått en egen digital identitet som nu även når Sverige.

Cupraofficial.se är en Adobe Marketing Cloud produktion med både Adobe Experience Manager CMS samt Adobe Dynamic Tag Management marketing data och personaliseringsstöd. Med Akamai och Amazon AWS driftsstöd. Samma systemval som svenska SEAT och seat.se tidigare gjort. Samt så klart hela tyska Volkswagenkoncernen, som SEAT är en integrerad del av. Volkswagen berättade i samband med valet av Adobe AEM att de hade närmare en miljon egna webbplatser på 147 marknader, 300 AEM-redaktörer och 600 inkopplade återförsäljare digitalt (bara i Tyskland).

Att välja AEM som plattformsval de senaste 2-3 åren är de knappast ensamma om. Speciellt inte ibland de tyska bilmärkena. Se listan över bilvarumärkenas plattformsval längre ned i denna artikel. Schweiziska Prime Force, som för något så sedan berättade de skulle satsa på Sverige, är en av AEM-leverantörerna till Volkswagen AG. Volkswagen har nyligen även blivit 49 % delägare i Adobe Experience och SAP Commerce Cloud-partnern Diconium med 800 anställda i Stuttgart.

Fler artiklar om ämnet:  McDonalds stänger ned sin svenska e-handel

Alla de nordiska länderna har fått samma URL och CMS för Cupra-webbplatserna. Det gäller även europeiska webbplatser som den tyska, franska och moderlandets spanska. Men det är ont om e-handelskopplingar á la Magento eller dylikt. Det finns enbart en konverterande länk till en PDF-lista med priser på cupraofficial.se. En bilkonfigurator finns även för att skapa mer personaliserade, motsvarande PDF:er inför köp.Även SEAT har sedan tidigare en konfigurator på bilkonfigurator.seat.se.

Här är fler CMS/CXM-upphandlingar inom bilmärkena och deras svenska e-handels- eller representationssajter de senaste 1-5 åren:

Fler artiklar om ämnet:  Stora omnikanalproblem när H&M byter lojalitetssystem

Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett gratis konto.
Använd registreringslänken för att skapa en ny användare. Därefter kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag såväl som nästa vecka. Att registrera sig är standard på kvalitativa nyhetssajter. Detta formulär tar bara 10-15 sekunder att fylla i. Eller omfamna kundupplevelsen och låt din webbläsare auto-fill populera dina personliga uppgifter i gult.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning efter första inloggning behövas.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Ligger steget före digitalt.