SEAT Cupra sportbilar konverterar bilintresserade på ny Adobe Marketing Cloud

In Adobe AEM, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SEAT har skapat en egen Toyota Lexus, eller Nissan Infiniti, i nya sportbilsvarumärket Cupra. De har fått en egen digital identitet som nu även når Sverige.

Cupraofficial.se är en Adobe Marketing Cloud produktion med både Adobe Experience Manager CMS samt Adobe Dynamic Tag Management marketing data och personaliseringsstöd. Med Akamai och Amazon AWS driftsstöd. Samma systemval som svenska SEAT och seat.se tidigare gjort. Samt så klart hela tyska Volkswagenkoncernen, som SEAT är en integrerad del av. Volkswagen berättade i samband med valet av Adobe AEM att de hade närmare en miljon egna webbplatser på 147 marknader, 300 AEM-redaktörer och 600 inkopplade återförsäljare digitalt (bara i Tyskland).

Att välja AEM som plattformsval de senaste 2-3 åren är de knappast ensamma om. Speciellt inte ibland de tyska bilmärkena. Se listan över bilvarumärkenas plattformsval längre ned i denna artikel. Schweiziska Prime Force, som för något så sedan berättade de skulle satsa på Sverige, är en av AEM-leverantörerna till Volkswagen AG. Volkswagen har nyligen även blivit 49 % delägare i Adobe Experience och SAP Commerce Cloud-partnern Diconium med 800 anställda i Stuttgart.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nytt DAM en betydande milstolpe i Volvo Trucks digitala transformationsresa

Alla de nordiska länderna har fått samma URL och CMS för Cupra-webbplatserna. Det gäller även europeiska webbplatser som den tyska, franska och moderlandets spanska. Men det är ont om e-handelskopplingar á la Magento eller dylikt. Det finns enbart en konverterande länk till en PDF-lista med priser på cupraofficial.se. En bilkonfigurator finns även för att skapa mer personaliserade, motsvarande PDF:er inför köp.Även SEAT har sedan tidigare en konfigurator på bilkonfigurator.seat.se.

Här är fler CMS/CXM-upphandlingar inom bilmärkena och deras svenska e-handels- eller representationssajter de senaste 1-5 åren:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strateger från Singular Studios, Fyr och Pineberry samlas i ny gruppering

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss