Knepiga CMS-termer #30: Data layer

In Analys / Statistik, Google Voice etc, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Data layer, datalager, har dykt upp i flera sammanhang då man pratar om givande analys och kundspecifik dataindrivning. Datalagren kommer från Googles och branschens vilja för två år sedan att föra in tagghantering, Tag Management, och "container tags" för bättre analys. En "container tag" är en en rad javascript som kan hålla andra taggar, därav namnet "container". Detta gör hanteringen av externa script mer kontrollerad, paketerad och långsiktig.I en skapad "container tag" går det även att dynamiskt...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Så det är vad resten av världen kallar Javascript-arrayer?

Leave a Comment