Salesforce analyserade 1000 företags färg/typsnitt, släpper Marketing Cloud AI-designer

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För omkring en månad sedan gick även Salesforce all in på att addera AI-förstärk designhjälp till egna Marketing Cloud och hur layout, design och element bäst ska placeras och kombineras. Uppdaterade Einstein Designer (som släpptes några år tidigare) ska kunna skapa mer relevant och personlig content med AI-hjälp som under bara sekunder kan skapa olika variationer av bild, copy, rubriksättning och layout. En direkt konkurrent till Unbounces Smart Builder och Smart Copy med AI-stöd som lanserades nästan samma vecka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Unaric tar in 0,4 mdr för satsning på Salesforce biosfären, vill åt 8000 mdr marknad

Salesforces AI-projekt ska bygga på ett eget R&D projekt kallat DLUX som gick igenom och analyserade designvariationer hos runt 1000 webbsajter från Fortune 500 företag. Studien fokuserade på hur de använde färger och typografi främst.

Salesforce Interaction Studio erbjuder nu mallar som ger marknadsföringsteam ett sätt att skapa mer personliga meddelanden till kunder. I alla kanaler, som via skärmar och touchpoints i bankomater, kassasystem och callcenter. Men Interaction Studio ska även integrerats med Experience Cloud för att tillhandahålla personliga webbmobil- och portalupplevelser i realtid. En integration finns även med Salesforce CRM för att ge sälj- och serviceteam insyn i realtid i kundbeteende, segmentering och next-best actions.

Salesforce lägger även upp Einstein Engagement Scoring till Salesforce CDP (kunddataplattform). Marknadsförare kan till exempel använda detta för att utesluta användare från en e-postkampanj om de sannolikt inte kommer att uppskatta kontakt via e-post eller mobil. För att istället använda andra kanaler som reklam eller sociala medier för att engagera dessa.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fältservice, vägledning och snabbsvar i Oracles stora AI-uppdatering